Removing BJD faceup, Norway edition

materialer

On this page I will list my materials and show pics of how I remove BJD faceups. I’ll do most of the text in Norwegian.
I decided to do this because many tutorials out there list materials that we just can’t find here, and these are things I’ve used for years without any mishaps :)
I cannot be held responsible for any mishaps using these methods. Materials have not been tested on tan or french resin.

Selv om dette er materialer jeg selv har brukt i flere år, bruk eget hode og vær forsiktig. Jeg har selvfølgelig ikke ansvar for hva som skjer hvis du velger å bruke samme metode som meg :)
Foreløpig har jeg ikke testet disse materialene på tan eller fransk resin.

Ting du trenger til fjerning av ansiktsmalingen:

  • Vaseline intensiv care mild nail polish remover uten acetone
  • Masse, masse q-tips. Billige varianter fungerer fint, men i de tilfellene jeg trenger å rive/forme q-tip’en litt så synes jeg de mer kostbare variantene er bedre.
  • Bomullspads, jeg kjøper som regel de rimelige variantene. Jeg foretrekker pads framfor lange bomullsfiber.
  • Nåler! For å fjerne de ekstra vanskelige MSC flekkene, som inni nesebor, i ørene og i munnen. Vær forsiktig, nåler kan skrape resin. Jeg bruker å rive av en bit bomull, dyppe i neglelakkfjerner, og feste rundt spissen på nålen.
  • Zalo, jeg bruker alltid å vaske hodet grundig med bittelitt zalo for å være sikker på at jeg får fjernet alt av neglelakkfjerneren. Selv om jeg skyller grundig, så bruker jeg magic eraser (tørr) når hodet har tørket. Jeg har opplevd “tørkeflekker” på hodene, og magic eraser fjerner disse.
IMG_8781

Neglelakkfjerner

 

q-tips

q-tips

 

Bomullspads

Bomullspads

 

Nåler

Nåler, bruk typen til venstre framfor høyre, fargekulen kan smitte av hvis den får neglelakkfjerner på seg

 

Ting du ikke trenger, men som er utrolig nyttige å ha:

  • Mr. Magic Eraser, jeg har alltid brukt Scotch Brite flekkfjerner (kommer i 2pk)
  • Tørkepapir, gjerne av bedre kvalitet og ideelt uten mønster/farge, da dette kan farge av. Jeg bruker det ofte som underlag, og et nytt rent ett å sette hodet på når det skal tørke
  • Dagslys, eller en dagslyslampe vil være til god hjelp! Det kan være vanskelig å se rester av MSC uten skikkelig lys.
Scotch flekkfjerner

Scotch flekkfjerner

 

Prosess: (jeg bruker aldri tørr bomull, så når jeg skriver jeg bruker en pad/q-tip så er disse alltid dyppet i neglelakkfjerner)

IMG_8793

Jeg skal fjerne sminken til Lexi, min Minifee Chloe.

Jeg har hørt mange liker å legge hodet i et vannbad med zalo før de fjerner faceup, jeg har ikke testet dette selv.

IMG_8809

Jeg tar alltid fram neglelakkfjerneren, masse q-tips og pads så det er lett tilgjengelig.
Jeg tar hodet av kroppen, fjerne øyne og pålimte øyenvipper.

IMG_8810

IMG_8813

En bomullspad fuktes godt med neglelakkfjerner, og jeg går over hele hodet ganske grovt først.

IMG_8814

Det er viktig å skifte bomull relativt ofte.

Jeg bruker q-tip for å gå over øyene mer grundig.

Munnen er alltid litt utfordrende, spesielt hvis det er en detaljert munn. Chloe har en ganske dyp munn, hvor jeg valgte å dyppe mørk maling for å fremheve dette, så her må jeg bruke litt bomull og en nål. Når jeg jobber med mine egne hoder er det ikke alltid at jeg er supernøye akkurat her, bittelitt malingsrester er ikke krise for min del, men hvis du vil fjerne alt trengs det tålmodighet :)

Jeg bruker også litt bomull og nål i nesebor, i og runtd ørene, og i noen tilfeller i øyelokk-folden.

Områder hvor gloss har blitt brukt kan være ekstra utfordrende, spesielt hvis det er blitt brukt inni munnen som i mitt tilfelle.

IMG_8818

Det hender jeg går røft over hodet igjen med en pad før vasking.

Når jeg vasker hodet bruker jeg en liten dråpe Zalo, og passer på å vaske henne grundig over alt. Alle neglelakkfjerner-rester skal bort! Skyll godt etterpå.
Mange sier at man må la hodet lufttørke, jeg har av og til tørket det grøvste med tørkepapir for å unngå tørkeflekker. Det viktigste er nok at det ikke er noe fukt igjen før man sprayer med MSC.

Etter første vask bruker jeg å tørke av hodet godt, og så gå over hodet i godt lys. Uansett hvor nøye jeg har vært, så finner jeg alltid et par flekker med MSC som var ekstra sta! Du kan prøve å fjerne siste rester med mr magic eraser, personlig foretrekker jeg å gå over flekkene med neglelakkfjerner og vaske hodet igjen etterpå.

Hele prosessen tok meg nærmere en halvtime, og jeg valgte å vente med å se over hodet en andre gang da det hadde blitt mørkt allerede.

Det anbefaltes at du ikke tar på hodet til dukken din med fingrene etter vask, uansett hvor rene hendene dine er. Fett/smuss er ikke et godt underlag for MSC og kan skape skikkelige problemer for neste faceup!
Apoteker selger ofte flotte bomullshansker, hvis jeg husker rett så var de ikke spesielt dyre og er flotte å bruke under selve faceup’en også :)

Hvis hodet er fritt for MSC rester, så er det bare å la hodet tørke godt før du starter med ny face-up!